flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий підхід до прийому громадян у суді

24 листопада 2017, 15:51

        У листопаді поточного року в Олександрійському міськрайонному суді Кіровоградської області запроваджено новий порядок ведення прийому громадян канцеляріями суду за принципом «Єдиного вікна», який полягає у здійсненні такого прийому протягом робочого часу одним працівником.

   Нагадаємо, що Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області розміщений у двох відокремлених приміщеннях – по вул. Першотравневій, 30, в якому діють канцелярія з цивільних та адміністративних справ, канцелярія з кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, та по вул. Г. Сокальського, 76, в якому діє одна загальна канцелярія.

   Принцип «Єдиного вікна» має спростити процедуру прийому громадян канцеляріями суду, забезпечити більш зручне та комфортне перебування громадян в суді, прискорити процес прийняття та реєстрації документів, убезпечити від утворення необґрунтованих черг.

   Відтак, прийом документів та їх первинна реєстрація в канцеляріях суду, з урахуванням спеціалізації кожної, буде здійснюватися протягом робочого часу одним секретарем суду на постійній основі, після чого документи передаватимуться за належністю до інших відповідальних працівників канцелярії суду для їх подальшого опрацювання, здійснення автоматичного розподілу та передання визначеному судді.

  Це надасть можливість покращити оперативність та якість надання судових послуг, скоротити час проходження документів в канцелярії суду.

  Принцип «Єдиного вікна» поширюється на усі види послуг канцелярії суду.

 

Прес-секретар,
заступник керівника апарату суду
Алла Бєлова