flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся ІІ загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»

27 червня 2018, 14:00

   26 червня 2018 року у місті Києві та обласних центрах країни відбувся ІІ загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

   Учасниками форму стали представники судової влади, іноземні експерти, журналісти та редактори провідних ЗМІ України, які обмінялися думками, ідеями, пропозиціями щодо ефективної комунікації між судами та медіа.

   Разом з тим, на базі Апеляційного суду Кіровоградської області за участі голів судів, суддів-спікерів, представників територіального управління ДСА, прес-секретарів судів, представників громадськості, районних та обласних ЗМІ відбулося обговорення питань розширення можливостей співпраці, вимог і потреб медіа в отриманні доступної інформації, забезпечення відкритості та публічної доступності судових органів, що є чи не найпершою умовою взаємодії судової влади та громадськості.

  Участь у форумі взяли голова апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний, начальник ТУ ДСА України Григорій Дрок, судді-спікер апеляційного суду Людмила Дьомич та Ірина Олексієнко, судді-спікери місцевих судів, прес-секретарі, представники громадськості, обласних та районних ЗМІ.

   Від Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області участь у форумі взяла прес-секретар, керівник апарату цього суду Алла Бєлова.

Учасники заходу мали змогу спостерігати за онлайн трансляцією загальнонаціонального форуму з місця його безпосереднього проведення у місті Києві та спільно обговорили проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, вільного допуску ЗМІ в судові засідання, дотримання етичних стандартів у професійній діяльності.

Олена Роміцина, менеджер філії ПАТ «НСТУ», розповіла про нові горизонти незалежного теле - та радіомовлення, про відступ від шаблонів і стереотипів, готовність співпрацювати з судами задля розширення аудиторії. При цьому, закликала представників судових установ бути сучасними, не боятися ЗМІ та брати активну участь у їх заходах з метою донесення до громадськості об’єктивної інформації та надання можливості робити правильні висновки.

Продюсер філії ПАТ «НСТУ» «Кіровоградська регіональна дирекція» Олена Кваша розкрила тему «Комунікація судів з суспільним мовником», роз’яснивши присутнім усі тонкощі виступу перед відеокамерою, особливості прямого ефіру, презентувала оновлені проекти телебачення та запросила до співпраці суддівську спільноту.

Любов Лук`янцева, президент Асоціації «Громадські ініціативи», презентувала свої ідеї та напрацювання, як привернути журналістську увагу до суддівської праці і збільшити імовірність появи якісних матеріалів.

У підсумку, всі учасники регіонального форуму домовилися про подальшу плідну співпрацю з метою якісного висвітлення суспільно важливих і значущих тем та запровадження нових цікавих проектів і програм.