flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення до громадян про складну ситуацію з надсиланням поштової кореспонденції суду

15 травня 2020, 14:56

        Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області звертає Вашу увагу на складну ситуацію з відправленням судової кореспонденції у 2020 році, що склалась через відсутність достатнього фінансування, а саме це стосується надсилання учасникам справи судових повісткок про виклик і повісткок-повідомлень, судових рішень та інших документів у паперовому вигляді за допомогою засобів поштового зв’язку. Станом на сьогодні, через брак поштових марок, в суді утворилось велике накопичення невідправленої вихідної кореспонденції, що вкрай перешкоджає процесу якісного здійснення судочинства суддями, призводить до зриву судових засідань та тягне за собою порушення строків розгляду судових справ.

       Суди не є розпорядниками коштів, фінансове забезпечення діяльності судів, зокрема витрат на поштові відправлення, здійснюється виключно за рахунок коштів державного бюджету. Уже в поточному році в судах відчувається суттєвий дефіцит за цим напрямом. Не можливо не звернути увагу на те, що обсяг видатків на зазначені цілі в бюджеті 2020 року зменшено удвічі. Принагідно зазначаємо, що Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області щомісячно потребує забезпечення поштовими марками приблизно на 90 тисяч гривень.

       Задля мінімізації негативних наслідків склавшоїся ситуації Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області просить учасників судових справ використовувати сучасні альтернативні способи отримання інформації:

  • користуватися сервісом «Опендатабот», за допомогою якого можна безкоштовно отримувати оновлення про судові засідання в автоматичному режимі онлайн. Для того щоб отримати сповіщення на смартфон, для початку потрібно додати Опендатабот у друзі в Телеграм, Фейсбук месенджер або Вайбер, далі необхідно ввести номер справи й підписатися на неї. Після цього всі сповіщення по справі, в тому числі час та місце судового засідання, надходитимуть у месенджері.
  • телефонувати до Єдиного Контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України);
  • телефонувати з-за кордону на багатоканальний номер Єдиного Контакт-центру судової влади України: +38(044) 207-35-46;
  • переглядати Єдиний державний реєстр судових рішень. 

Дякуємо за розуміння та просимо вибачення за тимчасові незручності.